Årsmötet hölls 2018-02-14

Henrik Pallin, kom och berättade om näthat, på ett mycket pedagogiskt och beskrivande sätt. Henrik började med att berätta om sin familj, och hur de använde internet. Henriks son ägnade nästan hela sin fritid åt att, inte bara surfa, utan att programmera och samtidigt skaffa sig ett stort socialt nätverk runt landet. Sedan berättade Henrik om risker , och att risker för något självfallet blir större ju mer man gör, men samtidigt, så lär man sig att identifiera risker, precis som när man lär sig cykla, ju mer man cyklar, ju bättre kan man identifiera riskerna man kan råka ut för, och samtidigt undvika dessa.  Problemet är nog större för de som cyklar sällan, eller de som är mindre kunnig i nätanvändande. De råkar lättare ut för problemen. Dessa problem, som kan låta så trevliga. Jag fick ett mail från en advokat i England, som villa ha kontakt med mig, då en släkting till mig dött, och det var ett stort arv för mig. Han berättade också att ha funnit mig, genom mitt efternamn. (Jag heter Andersson). Om jag svarat, så hade han berättat att det behövdes bara betalas för att legitimera arvet, och att det bara kostade ett par tusen. Sen hade jag nog haft svårt att få kontakt med honom. Lite på det sättet söker man lättlurade eller yngre personer som behöver bekräftelse. Man sänder ut ett par tusen mail, och får man bara napp med ett par per utsändning, så är försörjningen säkrad, eller så har de lyckas få någon som poserar, och kanske tvingas att göra mer, efter att förövaren fått bilder eller film av någon som är lättklädd. Då kan de hota med att lägga ut dessa, om de inte får mer, sedan blir det svårare och svårare att kliva av för offret.

KRIS skulle komma, men det var andra gången som KRIS Norrköping lurat oss. Så jag råder andra föreningar att inte lita på dem..

Årsmötesförhandlingarna:

På mötet valdes följande personer till förtroendeposter, se sidan styrelsen I stort sett samma styrelse som förra året.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.