Glöm inte en av årets höjdpunkter Strängare straff är det lösningen?

Under titten Svensk kriminalpolitik och strängare straff berättar kriminologiprofessor  Henrik Tham från kriminologiska institutionen Stockholms universitet,.tisdagskväll 2018-02-27 18:00 på Fortet i Eskilstuna. Våra olika partier tävlar nästan om vem som skall kräva strängaste straff, för att kunna visa handlingskraft. Frågan är då, avhåller strängare straff brottslingar eller presumtiva brottslingar, från att utföra brottet? Minskar de strängare straffen kriminaliteten i samhället? Ja dessa frågor kommer Henrik att reda ut för oss, baserat på den forskning som finns. Som jag ser det, kan denna kväll, bli en tankeställare, och kanske också ett rättesnöre för oss. Och i oss inkluderar jag inte bara oss nämndemän, utan rådmän, och politiker.  Vi har bjudit in nämndemännen från region 6 , samt våra grannföreningar kring Mälaren, samt våra rådmän och våra politiker i Eskilstuna och Strängnäs. Vi tar 100 kronor, som går till en matig macka med fika, samt lokalhyran. Det går bra att betala på platsen.Välkommen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.