Nu har vi haft regionkonferensen

Lördagen den 13 oktober, höll vi Region 6’s konferens. Vi hade ett fullspäckat program, som började med att jag tog upp några frågeställningar som vi nämndemän kan ställas inför, såsom, skall vi agera som goda samhällsmedborgare, eller endast som betraktare, när vi ser kriminella trender i vårt uppdrag. Om vi uppträder såsom goda samhällsmedborgare kan det göra att vår oförvitlighet och neutralitet kan ifrågasättas, men om vi inte gör det, riskerar fler att råka ut för den nya kriminella trenden. Ja vilket ben skall man stå på. Vi tog också upp frågan om vi skall minimera våra regionkonferenser till att bara vara diskussioner mellan de olika lokalföreningarnas ordföranden, eller om vi skall fortsätta att också ha intressanta program, och bjuda in medlemmarna, så som vi gör nu. Svaret blev att fortsätta så som vi nu gör.

Programmet började med Jörgen Skarin som är chef över ISÖB enheten i Östra Sverige. Det var ett mycket givande program, och vi kommer att ha hans presentation på vår hemsida Sedan kom Gunnar Appelgren som byggde upp och var insattsledare för Södertäljemodellen. Här var den viktigaste delen att sattsa på skolan, men självklart också att snabbt undanröja den kriminella ledningsstrukturen.

 

Mycket intressant och lärorikt. Gunnar berättade bland annat om den forskning som han nu leder , om hur man råder bot på , våra “No go ” zoner.  Det verkar som de viktigaste är den sociala delen och att ge ungdomar en förutsättning för en god framtid.

Sedan kom Ann Törnkvist, författare av boken ” Följ fucking order”, som ger insyn i maffiastrukturen, och hur man bröt ner den.

 

Sedan avslutade vi träffen med Sanna Wallin, från Brå, som presenterade senaste trygghetsundersökning. Mycket intressant.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.